GAZETARII

6 iunie – încă o zi liberă pentru parlamentari

Parlamentarii sunt o categorie aparte, pe lângă faptul că lucrează maxim două zile pe săptămână, se agață de orice prilej ca să mai beneficieze de încă o zi liberă. Astfel, astăzi, 6 iunie, parlamentarii PSD, PNL, USR și UDMR nu sunt la muncă pentru că este a doua zi după Rusaliile catolice. Asta în timp ce românii obișnuiți lucrează de luni până vineri sau chiar și sâmbătă/duminică.

În general, parlamentarii lucrează doar în zilele de marți, uneori luni și extrem de rar în zilele de miercuri. Joi și vineri cică au activitate de teren, însă e doar o scuză pentru a lipi de la muncă. Practic, românii muncesc și plătesc taxe la stat ca să întrețină această clică de paraziți care nu aduc nicio plusvaloarea.

Parlamentarii au trei luni de concediu

Vă mai aducem de asemenea aminte că parlamentarii nu lucrează trei luni pe an: ianuarie, iulie și august. Dacă un român obișnuit are dreptul doar la o lună de concediu pe an, un parlamentar are nevoie de trei ca să se refacă.

Pentru tot acest efort deosebit depus în slujba țării în fiecare lună un cabinet parlamentar primește cam 10.000 de euro, dar cheltuielile cu parlamentul sunt cu mult mai mari.

Acolo se angajează rudele, prietenii, se oferă locuri de muncă apropiaților, există secretare, femei de serviciu, directori, bucătari și multe alte servicii necesare funcționarii unei clădiri precum Casa Poporului.

Foto: g4media

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.