ȘTIRI

A fost ascultător – Iohannis vrea să îl trimită pe Bogdan Aurescu la Curtea Internațională de Justiție

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că România candidează pentru un post Curtea Internațională de Justiție și a cerut sprijinul comunității internaționale. E vorba despre candidatura lui Bogdan Aurescu, fost ministru de Externe schimbat din funcție la rotativa guvernamentală din iunie, acum consilier prezidențial.

Iată ce a spus Iohannis: ”Respectarea deplină și promovarea dreptului internațional rămân în centrul politicii noastre externe. Cu titlu de exemplu, România pledează pentru o acceptare extinsă de către state a jurisdicției Curții Internaționale de Justiție. Și contăm pe sprijinul dumneavoastră pentru candidatura noastră solidă la Curtea Mondială”

Aurescu candidează pentru unul dintre cele cinci mandate de membru al Curții care se vacantează în 2024.

Șeful statului a mai pledat pentru un Consiliu de Securitate ONU extins, care ar putea și un reprezentant al grupului de țări din Europa de Est.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.