ȘTIRI

A ieșit economistul din Florin Cîțu: „Ca să corectezi deficitul bugetar trebuie să plece cei care au făcut problema”

Fostul premier Florin Cîţu a declarat că, pentru ca să corectezi deficitul bugetar trebuie să plece cei care au făcut problema. El a arătat că PNL trebuie să îşi revină şi să vorbească cu electoratul PNL şi nu numai, cu românii care nu vor să plătească taxe mai mari pe servicii mai proaste şi să corecteze o greşeală pe care a făcut-o anul trecut, cu Ordonanţa 16/ 2022, când a spus foarte clar că nu vor introduce taxe, dar a introdus impozitarea part-time şi a dividendelor.

Iată ce a declarat acesta: „Cel mai important lucru astăzi este că cei care au au făcut acest dezastru încă iau decizii pentru România. Nu putem să ne imaginăm, nu poţi să corectezi ceva cu cei care au distrus. Ca să corectezi deficitul bugetar trebuie să plece cei care au făcut problema pentru că altfel ei niciodată nu vor admite că au o problemă şi nu vor corecta”

Senatorul liberal a subliniat că cel mai important lucru pentru România îl reprezintă reformele din PNRR, pentru că reduci cheltuielile bugetare prin cele trei reforme mari, reforma pensiilor, reforma salarizării plus reforma aparatului public.

El a precizat că atunci când a fost ministru a făcut reorganizarea Ministerului de finanţe în 2020, fără să dea oameni afară.

Întrebat ce câştigă PNL din discuţia pe taxare, senatorul PNL a precizat că ”în primul rând PNL trebuie să corecteze o greşeală pe care a făcut-o anul trecut, cu Ordonanţa 16/ 2022, când a spus foarte clar că nu vor introduce taxe, dar a introdus impozitarea part-time, impozitarea dividendelor.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.