ȘTIRI

A uitat împrumuturile lui Cîțu – Rareș Bogdan recunoaște că statul român plăteşte dobânzi uriașe: „Să intervină domnul Mugur Isărescu şi BNR”

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan susține că Mugur Isărescu și BNR trebuie să intervină, deoarece statul român plătește niște dobânzi extrem de mari. Ne-au ajuns din urmă împrumuturile luate de către politicienii care s-au perindat pe la guvern.

Iată ce a declarata Rareș Bogdan: „Nu putem să punem jugul, biciul doar pe zona privată care a suportat un sistem bancar deficitar care trebuie să împrumute statul în defavoarea privatului. Noi avem un sistem bancar românesc care împrumută într-o veselie statul român pentru că statul român plăteşte nişte dobânzi extrem de mari şi sigurabţa este totală.”

Europarlamentarul s-a referit şi la măsurile care ar putea fi luate.

„Trebuie să ne uităm la eliminarea unor facilităţi. Există TVA la băuturi carbogazoase, de ce să plătească, sunt şi nocive, TVA scăzut? De ce să am o impozitare încă redusă la păcănele, care distrug vieţi, destine?”, a explicat Rareş Bogdan.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.