ȘTIRI

Adrian Câciu anunță calcule complicate pentru anularea pensiilor speciale: Vor fi decise la nivel politic

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a declarat, vineri, despre analiza pe care instituţia sa trebuie să o prezinte premierului privind pensiile speciale, că la momentul în care analizele, simulările şi soluţiile vor fi finalizate, le vor analiza în cadrul coaliţiei. Întrebat de termenul dat de premier, până săptămâna viitoare, pentru această analiză, ministrul Câciu nu a vrut să comenteze.

”La momentul în care analizele, simulările şi soluţiile vor fi finalizate, le vom analiza în cadrul coaliţiei, se lucrează dar nu le prezentăm public înainte de a fi analizate şi decise la nivel politic”, a spus ministrulul, despre o decizie privind pensiile speciale.

Întrebat despre termenul dat de premier, de două săptămâni, pentru finalizarea acestei analize, ministrul a răspuns: ”Dumneavoastră spuneţi că aveţi un termen. Această analiză va fi prezentaă coaliţiei în termenele propuse de premier. Calculul îl faceţi dumneavoastră”. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat joi, că este nevoie de o reformă şi este nevoie de impozitare a pensiilor speciale, dacă asta va fi decizia finală în coaliţie.

Despre pensiile militarilor, ministrul a precizat că militarii plătesc CAS, CASS, impozit şi beneficiază de această prevedere legală, media a şase luni din activitate. ”Nu vreau ca în spatele carierei unor militari care beneficiază de pensie militară, să se ascundă cei care într-adevăr au pensii speciale în România, a spus Bode, arătând că miniştrilor de Finanţe şi Muncă li s-a cerut o analiză privind veniturile mai mari decât cel al preşedintelui, însă nu au primit încă nimic, pentru a lua o decizie.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.