ȘTIRI

Adriana Pistol: Rata de creștere a infecțiilor cu coronavirus a început să încetinească

Rata de creștere a cazurilor de COVID-19 a început să încetinească, a declarat luni Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Pe de altă parte, rata de pozitivitate a cazurilor este în creștere.

„Se poate observa cu ușurință această pantă ascendentă a ratei de pozitivitate care este constatată. Dacă în săptămâna 26, deci din 27 iunie până în 3 iulie, am avut o rată de pozitivitate de 8%, în săptămâna următoare, 4-10 iulie, de 12% și a crescut la 18% în săptămâna 10-17 iulie”, a declarat secretarul de stat.

Adriana Pistol a spus că, în schimb, rata de creștere a cazurilor a început să încetinească puțin.

„Practic, în săptămâna 27 a crescut cu 53% față de săpămâna anterioară, iar acum cu 46%, schițează oarecum o încetinire a ratei de creștere, dar sigur că rămâne să vedem dacă acest lucru se va confirma sau nu”, a precizat aceasta.

Ea a adăugat că, în ultima perioadă, din ce în ce mai multe localități au început să aibă cel puțin câte un caz confirmat.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.