You are currently viewing Alexandru Rafila ne îndeamnă să facem asigurări private de sănătate: „Trebuie să aducem şi bani noi în sistemul de sănătate”

Alexandru Rafila ne îndeamnă să facem asigurări private de sănătate: „Trebuie să aducem şi bani noi în sistemul de sănătate”

  • Post author:
  • Post published:iunie 7, 2022
  • Post category:ȘTIRI

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că, nivelul decontării serviciilor medicale este o problemă veche în România, care e generată, probabil, şi de lipsa de resurse. O soluție ar fi asigurările de sănătate private, susține ministrul.

„Ceea ce cred eu este că trebuie să aducem şi bani noi în sistemul de sănătate, să încurajăm asigurările private de sănătate. Ştiţi că există o sumă deductibilă pentru fiecare angajat de 400 de euro care poate fi dedusă dacă cineva îşi încheie o asigurare suplimentare de sănătate. Foarte puţini oameni accesează acest sistem şi cred că acest sistem ar putea să aducă resurse noi”, a spus Alexandru Rafila.

„Nivelul decontării serviciilor medicale este o problemă veche în România, care e generată, probabil, şi de lipsa de resurse. Evident că nivelul de decontare nu ţine totdeauna seama de costul real al serviciilor de sănătate, mai ales că în ultima vreme costurile au crescut la diverse servicii, începând cu utilităţi, terminând cu produse medicale, dispozitive şi aşa mai departe. Dacă schimbăm filosofia de decontare a acestor servicii, putem să discutăm şi de o recalculare a acestor costuri.”, mai spune Rafila.

Distribuiți articolul!