ȘTIRI

Alina Gorghiu susține că de la începutul anului a adus în ţară aproape 700 de fugari

Alina Gorghiu a anunțat că de la începutul anului până în prezent au fost aduse din străinătate aproape 700 de persoane condamnate care se sustrăgeau de la executarea pedepselor.

Iată ce a spus aceasta: „Vă precizez că, până în acest moment, de la începutul anului, am adus în ţară aproape 700 de persoane, iar în sistemul penitenciar din România 1.800 de persoane sunt extrădate sau predate şi execută pedepsele în sistemul penitenciar”Camera Deputaţilor a adoptat „Legea fugarilor”, în condiţiile în care sunt anumite persoane condamnate care găsesc tot felul de tertipuri pentru a nu-şi executa pedepsele în sistemul penitenciar din România.

După ce legea va intra în vigoare, fugarilor li se va adăuga o nouă pedeapsă la cea existentă, între şase luni şi trei ani pentru o infracţiune asimilată celei de evadare.

Alina Gorghiu a mai spus că cei care aleg să fugă din ţară subminează încrederea publicului în justiţia românească şi în lege. „De asemenea, se pune o presiune extraordinară pe instituţiile statului, pe resursele şi eforturile aplicării legii, pentru că există un impact destul de mare asupra aspectelor care ţin de logistică, resurse umane şi financiare în identificarea, localizarea acestor fugari şi în întoarcerea lor în România”, a încheiat Gorghiu.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.