GAZETARII

[Anchetă] EXCLUSIV. Ministrul Energiei Virgil Popescu, „trompetă rusească”?

Ministrul Energiei și George Simion sunt într-un conflict permanent, care s-a întețit în contextul crizei energetice din România și a creșterii prețurilor la energie, gaze naturale și carburanți. Liderul AUR l-a numit de nenumărate ori pe Popescu drept „hoț”, în timp ce ministrul Energiei l-a „alintat” pe Simion cu apelativul „trompetă rusească”, fără să aibă dovezi în acest sens. O anchetă publicată de site-ul Anchetatorii.ro arată că, de fapt, trompeta rusească ar fi însuși Virgil Popescu, ministrul având strânse legături cu Iranul, principalul aliat al Rusiei.

Potrivit declarației de avere a ministrului Energiei, Virgil Popescu, acesta este președintele Camerei de Diplomație Comercială cu Republica Islamică Iran și președinte al grupului parlamentar de prietenie cu Republica Islamică Iran. Acest post i-a fost oferit de Nasty Vlădoiu, președintele Uniunii Internaționale a Camerelor Bilaterale de Comerț și Industrie. Cei doi ar avea o relație de prietenie. De unde și până unde are Virgil Popescu afaceri cu iranienii rămâne tot o mare întrebare. Oare este unealta unor personaje sus puse la nivel european!?

Virgil Popescu – Nasty Vlădoiu

Uniunea Europeană a dat directive clare chiar acum două săptămâni pe tema importurilor din Iran, dar Virgil Popescu stă la masă cu iranienii. UE spune clar că este interzis importul de țiței, gaze naturale, produse petrochimice și petroliere din Iran.

Citiți mai multe aici.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.