GAZETARIIOPINII

Angajații de la metrou au dreptate. Să fim solidari și nu dezbinați de Cîțu, Drulă și Nicușor prin presa de 50 de milioane de euro

Angajații de la metrou au protestat astăzi și au blocat activitatea principalului mijloc de circulație din București. Protestul a încetat deja iar sindicatul susține că acest protest are la bază nu problemele salarile ci dorința celor care conduc politic instituția de a da pe români afară de la locul de muncă.

Acest lucru în condițiile în care și la momentul de față schema minimă de salariați este completată în proporție de 75%, iar angajații sunt obligați să vină în schimburi suplimentare pentru ca funcționarea să se realizeze în condițiile de siguranță.

Salariații au dorit să discute direct cu ministrul Cătălin Drulă despre aceste lucru însă au fost refuzați, așa că au fost nevoiți să recurgă la acest protest.

Imediat presa plătită cu 50.000.000 de euro a început să latre împotriva sindicaliștilor ce au avut curajul să iasă împotriva guvernării. Cîțu și cu Drulă, secondați de Nicușor, au făcut acuze grave la adresa mișcării sindicale și au susținut public că vor face plângere penală împotriva celor care au avut curajul să facă acest protest. Mai pe scurt, au încercat să îi intimideze și să îi amenințe.

Au încercat să îi dezbine și pe români și să îi învrăjbească împotriva sindicaliștilor de la metrou. Este normal ca sindicatul să ceară decență în relația cu angajații de la metrou. Salarii sunt unele corecte, de ordinul a aproximativ 1.000 de euro, salarii de care ar trebui să beneficieze și alți români. În schimb guvernul a încercat să arate ce salarii colosale au cei de la metrou, deși ele sunt mici iar salariile politicienilor sunt extrem de mari și peste ele se fură și foarte mult.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.