ȘTIRI

Arest la domiciliu pentru polițistele locale de la Sectorul 1 care încasau mite de zeci de mii de euro

Curtea de Apel București a definitivat contestațiile celor trei polițiști locali, două femei și un bărbat, subalterne și șef, arestați preventiv la cererea DNA după ce creaseră o schemă de constrângere a unor patroni de localuri de a le oferi mită sume de zeci de mii de euro.

În ciuda măsurii arestării preventive dispuse de către magistratul Tribunalului București față de cele trei persoane, Curtea de Apel București a decis ca cele două polițiste, artizanele directe ale pretinderii mitelor în cauză, să fie cercetate în continuare în stare de arest la domiciliu.

Mai precis, CAB a respins a admis contestația celor două împotriva deciziei arestării preventive stabilite de TB iar după rejudecarea cauzei în cazul celor două  a stabilit luarea față de acestea a măsurii preventive a arestului la domiciliu.

Astfel, cele două polițiste presupus șpăgare vor fi sta în arest la domiciliu  vreme de 17 zile conform deciziei definitive a CAB.

În cazul șefului celor două CAB a văzut lucrurile la fel ca procurorii DNA și magistratul Tribunalului București și a stabilit ca acesta să rămână în continuare în arest preventiv pentru o durată de 30 de zile de la momentul luării măsurii.

Din culisele dosarului

Dosarul de la instanță în care cele două sexy-polițist de la Poliția Locală a Sectorului 1, și șeful acestora, sunt deja în arest preventiv la cererea DNA, scoate la iveală problemele sistemice și felul abuziv în care un organ al legii poate asupri comerciantul de rând.

Mai precis dosarul arată foarte clar cel puțin o metodă prin care cei care aplică legea, polițiști locali, polițiști sau funcționari ANAF ar putea constrânge orice funcționar să recurgă la dare de mită pentru a-și „ușura situația„.

Astfel, reiese din dosarul aflat acum pe masa Tribunalului București, cum cele două angajate de la Poliția Locală Sector 1 constrângeau „clienții„ de la care „mulgeau„ zeci de mii de euro dacă nu ar fi intervenit procurorii anticorupție.

În exercitarea atribuțiilor de serviciu, cele două agente locale făceau controale la operatorii economici de pe raza de competență, în special în zonele Calea Victoriei, Șoseaua Nordului și parcul Herăstrău, iar în situațiile în care identificau nereguli privind autorizațiile/avizele de funcționare, făceau presiuni și amenințări la adresa reprezentanților societăților comerciale, respectiv cu suspendarea sau închiderea activității societății, în vederea obținerii unor sume de bani cuprinse între 1.000 de lei și 20.000 de euro, în funcție de neregulile constatate.

Stabileau cu patronii „cotizanți„ data controlului ca să găsească bani puțini în firmă

Potrivit datelor din dosarul aflat la instanță cele două polițiste, coordonate de către șeful lor sunau sau discutau direct cu patronii firmelor de la care luau mită datele scurte la care se vor prezenta în control „inopinat„ pentru confiscarea sumelor de bani din casele de marcat.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.