You are currently viewing Așa arată România educată: campioni la abandon școlar

Așa arată România educată: campioni la abandon școlar

  • Post author:
  • Post published:iunie 14, 2022
  • Post category:GAZETARII

Proiectul președintelui Iohannis – România educată – rămas doar pe hârtie este un real eșec. Fără investiții în educație asistăm la un dezastru de proporții care va avea consecințe negative pe termen lung. Potrivit Eurostat, România are cea mai mare pondere a persoanelor care renunță devreme la studii: anul trecut circa 15% dintre tinerii cu vârste între 18-24 de ani au ieșit timpuriu din sistemul de educație și formare.

Ponderea celor care au părăsit sistemul de educație timpuriu, un termen care se referă la cei cu vârsta între 18-24 de ani care abandonează studiile, a scăzut constant în UE în ultimii 10 ani, de la 13% în 2011 la 10% în 2021, scrie Ziarul Financiar.

În 2021, statele membre care au raportat cele mai scăzute ponderi de abandon timpuriu al sistemului de educație și formare au fost Croația (2%), Slovenia, Grecia, Irlanda, Lituania și Țările de Jos (5%). la polul opus, cele mai mari ponderi au fost înregistrare în România (15%), Spania, Italia (13%), și Bulgaria, Ungaria și Germania(12%).

Distribuiți articolul!