ȘTIRI

Atac terorist în Germania: atacatorul a strigat ‘Allah akbar’

Un bărbat înarmat cu un cuţit a rănit două persoane, joi seara, într-un oraş din Bavaria, în sudul Germaniei, după care a fost ucis prin împuşcare de către poliţişti, care anunţă că anchetează cu privire la un eventual ”context islamist sau terorist”, relatează AFP.

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, a atacat mai mulţi trecători ”cu cel puţin un cuţit”, în apropiere de gara din Ansbach, o comună din Bavaria, situată în apropiere de Nürnberg, a anunţat într-un comunicat poliţia locală.

Două persoane au fost rănite, însă viaţa nu le este în pericol, precizează poliţia.

În timpul intervenţiei forţelor de ordine, agresorul ”i-a atacat pe poliţişti”, care au deschis focul şi l-au rănit mortal, anunţă poliţia.

Potrivit unor martori, ”bărbatul a strigat în mai multe rânduri «Allah akbar» în timpul faptelor”, precizează poliţia, care precizează că anchetează pentru a afla ”dacă infracţiunea are o legătură cu un context islamist sau terorist”.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.