You are currently viewing Atât s-a putut – Ministrul Muncii anunță că alocațiile copiilor vor fi majorate cu 12 lei

Atât s-a putut – Ministrul Muncii anunță că alocațiile copiilor vor fi majorate cu 12 lei

  • Post author:
  • Post published:noiembrie 23, 2022
  • Post category:ȘTIRI

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit marți, 22 noiembrie, despre decizia de a indexa alocațiile copiilor cu rata inflației.

Potrivit deciziei coaliției, alocațiile vor fi indexate cu rata inflaţiei înregistrată în cursul anului anterior, aşa cum prevede legea, ceea ce presupune o majorare de aproximativ 12 lei pentru un copil care beneficiază de alocaţia standard de 243 de lei.

”Alocaţiile vor creşte cu rata inflaţiei calculată… cu aia care scrie în lege şi pe care o cunoaştem. (…) Este ceea ce facem acum şi, până la urmă, eu nu cred că există vreo familie în România sau nu trebuie să susţinem noi o familie în România care să aibă părinţi apţi de muncă şi să trăiască doar din alocaţia copiilor”, a afirmat ministrul Muncii, marţi seară, la România TV.

În ceea ce priveşte familiile care trăiesc exclusiv din alocaţiile copiilor, Marius Budăi a susţinut că adulţii din acestea trebuie ”orientaţi către muncă”.

Alocațiile vor fi majorate de la 1 ianuarie 2023. Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Cum explică ministrul Muncii majorarea cu 12 lei a alocațiilor pentru copii: ”Nu trebuie să susținem o familie care să aibă părinţi apţi de muncă şi să trăiască doar din alocaţie”

Distribuiți articolul!