ȘTIRI

AUR a dat lovitura – Lidia Vadim Tudor este candidatul AUR pentru Primăria Sector 5

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a prezentat marți candidatul pentru Primăria Sectorului 5 al Capitalei în persoana Lidiei Vadim Tudor.

Lidia Vadim Tudor continuă astfel lupta politică patriotică a tatălui ei, reputatul Corneliu Vadim Tudor, și demonstrează că este o femeie curajoasă alegând să candideze pentru postul de primar al unui sector foarte greu, așa cum este Sectorul 5.

Lidia Vadim Tudor a absolvit Colegiul Național ,,I.L. Caragiale” și a urmat apoi cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Spiru Haret. Are un master în Mass-Media și Comunicare. A urmat și cursurile Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității Spiru Haret și deține un master și în Psihologie Clinică și intervenție psihologică. Este, din 2015, redactor-șef al Revistei ,,România Mare”.

Mihai Enache, candidatul AUR pentru Primăria Municipiului București, a afirmat că are încredere că lupta Lidiei va fi una cu succes pentru că știe că aceasta are în spate și o echipă foarte bună de consilieri.

„Cunoaștem cu toții Sectorul 5 ca având două caracteristici eterne parcă: cel mai mic și cel mai sărac sector al Bucureștiului. În cariera mea din Administrație am avut o scurtă experiență la Primăria Sectorului 5 și am reușit să aflu atunci cât de mare este nevoia pentru investiții serioase și abordări serioase în sectorul 5. Am învățat că este nevoie de la regenerarea zonelor defavorizate celebre care ne au ne au făcut o publicitate negativă la nivel internațional, celebra Aleea Livezilor, zona Iacob Andrei, și am putea enumera mult mai multe, până la nevoia de readucere a farmecului cartierului Cotroceni sau a zonei centrale a sectorului. Am reușit să pregătesc în acea perioadă planuri de dezvoltare și proiecte de finanțare pentru multe proiecte care din păcate după opt ani sunt în continuare probabil prin sertarele din birourile Primăriei Sectorului 5. În Sectorul 5 avem școli care se închid pentru că sunt invadate de ploșnițe, iar asta reflectă o lipsă de investiții care durează de ani de zile în sector cu școli la care încep lucrările și care sunt abandonate practic trecând anii aglomerând școlile cu învățarea în două sau în trei schimburi. Este nevoie de o abordare serioasă și curajoasă, este nevoie de un primar care să nu se teamă de fondurile europene, este un alt element care a caracterizat administrația Sectorului 5 de mulți ani de zile”, a spus Mihai Enache.

Mihai Enache a conchis spunând că: ”Este nevoie de un primar care să nu se teamă să își asume proiecte serioase, proiecte mari de investiții. În Sectorul 5 alegerea de AUR pentru cetățenii Sectorului 5 este Lidia Vadim Tudor”.

În cadrul evenimentului de prezentare, Lidia Vadim Tudor a declarat că a acceptat propunerea AUR de a candida pentru postul de primar al Primăriei Sectorului 5, la aproape nouă ani de la moartea tatălui său, acum când adevărul spuselor lui este mai evident ca oricând, și că a decis să se implice într-un mod activ în producerea schimbării de care țara noastră, de care Capitala noastră și de care sectorul în care locuiește are atâta nevoie.

„Sunt născută, am crescut, am învățat, m-am dezvoltat în Sectorul 5, deci sunt get-beget din Sectorul 5 și în toți acești ani am avut ocazia să cunosc îndeaproape problemele cu care se confruntă cetățenii acestui sector, de la aspecte care țin de siguranță a copiilor în școli, grădinițe și licee, până la chestiuni ce țin de Sănătate Publică, lipsa sau, acolo unde a fost cazul, ineficiența programelor de prevenție în rândul tinerilor, aspecte legate de conștientizarea riscului transmiterii bolilor, a consumului de droguri, de alcool sau de tutun, în rândul adolescenților mai ales, aspecte legate de igienizarea corespunzătoare a străzilor și a parcurilor din sector, de reabilitarea și consolidarea blocurilor, de canalizare și asigurarea apei potabile, de asfaltarea străzilor de care mulți primari până acum nu s-au ocupat în anumite zone care nu sunt atât de vizibile în sector, dar în care oamenii trăiesc. Toate acestea sunt probleme cu care toți cei care locuim aici ne confruntăm zi de zi. Cred că a venit momentul să oferiți tinerilor susținuți de oameni cu experiență în Administrația Publică, așa cum sunt cei de la filiala Sectorului 5, șansa de a se implica și de a face ceva pentru o schimbare majoră”, a subliniat candidatul AUR la Primăria Sectorului 5.

Lidia Vadim Tudor a mai adăugat că: „Trecutul și, am încrederea că și viitorul meu, sunt în acest sector, iar acest lucru justifică în prezent candidatura mea la Primăria Sectorului 5. Îmi doresc ca toți cetățenii acestui sector să se simtă în sectorul 5 acasă!”.

AUR își asumă responsabilitatea de a oferi locuitorilor Sectorului 5 o opțiune reală și serioasă pentru viitorul lor. Candidatura Lidiei Vadim Tudor subliniază angajamentul nostru ferm față de această misiune și suntem hotărâți să muncim alături de ea pentru a aduce schimbarea pe care bucureștenii din Sectorul 5 o merită.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.