GAZETARII

AUR face primii pași pentru construirea unui spital. PSD și PNL se opun

AUR este singurul partid care nu a folosit banii din subvenția publică alocată de la bugetul de stat. Mai mult decât atât, AUR a făcut primii pași în vederea realocării acestor fonduri către construirea unui spital, potrivit promisiunilor făcute în campania electorală. PSD și PNL se opun cu orice mijloace unei astfel de inițiative – până la această oră au blocat orice proiect de lege care ar fi permis formațiunilor politice să utilizeze banii pentru cazuri sociale/umanitare.

„Noi am făcut niște promisiuni în timpul campaniei electorale și va trebui să ne ținem de aceste promisiuni. Am promis că nu vom face alianță cu PSD, PNL, USR sau UDMR și ne-am ținut de cuvânt. AUR a promis că votează toate legile bune și așa am făcut. AUR a promis că nu ca folosi subvenția publică și AUR s-a ținut de cuvânt.

AUR a promis că va folosi subvenția publică pentru construirea unui spital și dorim să ne ținem de cuvânt. Avem niște pași de urmat, noi considerăm că avem cadrul legal. PSD, PNL, USR și UDMR se opun construirii acestui spital și prin persoanele numite la AEP încearcă blocarea proiectului.

Noi am propus două legi care să facă lucrurile clare, le-au respins pe ambele. Nu vor binele românilor”, a declarat George Simion.

Legea prin care se asigură finanțarea partidelor politice este una clară: partidele au voie să facă cheltuieli de propagandă și partidele au voie să realizeze clădiri. Practic nu ar trebuie să existe un impediment.

Pe de altă parte, oamenii puși la AEP de PSD și PNL au directivă clară, chiar dacă se încălcă legea: să blocheze demararea proiectului. În acest sens AEP a emis o informare către AUR spunând că acesta nu poate construi un spital deoarece nu este în interesul său.

Dar numai AUR poate decide dacă este în interesul său electoral să construiască un spital. Membrii de partid consideră că aceasta ar reprezenta o cheltuială de propagandă care ar aduce beneficii infinit mai mari decât mituirea presei din România.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.