ȘTIRI

AUR pe locul 2 – DIGI24 titrează: „România trimite extremiști la Bruxelles”

Comitetul internaţional Auschwitz s-a declarat şocat de performanţa puternică a partidelor de extremă dreapta în alegerile europene.

Partidul Reformist al Alternativei Democratice (ADR) din Luxemburg, de extremă dreapta, a intrat pentru prima dată în Parlamentul European după ce a obţinut aproape 12% din voturi la alegerile europene de duminică.

Prim-ministrul ungar Viktor Orban a declarat că victoria partidului său de guvernământ Fidesz în alegerile de duminică pentru Parlamentul European a confirmat direcţia politică a executivului, pe fondul unui rezultat neaşteptat de puternic al unui nou venit din partea opoziţiei.

Partidul de extremă dreapta FPO s-a clasat pe primul loc la alegerile europene de duminică din Austria, marcând prima sa victorie într-un scrutin naţional.

​Partidele de extremă dreapta, cele populiste și eurosceptice au obținut câștiguri semnificative duminică în alegerile pentru Parlamentul European, într-o mișcare care arată o nemulțumire profundă a unui important segment al alegătorilor și care generează incertitudine cu privire la viitoarea direcție politică a blocului comunitar. „Cred că mulți oameni au simțit că Europa face lucruri nu cu oamenii, ci peste oameni”, a admis într-un interviu pentru Reuters candidatul principal al Verzilor, grup care a pierdut din susținere.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.