GAZETARII

AUR: Supraimpozitarea anunțată de Guvernul Ciucă va falimenta transportatorii români

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) avertizează că suprataxarea anunțată de Guvernul Ciucă va avea drept consecință falimentarea transportatorilor români, în condițiile în care cresc impozitele de până la 10 ori. pentru angajații din acest sector.

George Simion califică o astfel de măsură ca fiind antiromânească, guvernarea PSD-PNL nu contenește să lovească în antreprenorii români. El a precizat, conform unui comunicat de presă, că parlamentarii AUR se vor opune prin orice mijloace distrugerii mediului de afaceri românesc.

La mai puțin de trei luni de la intrarea în vigoare a Legii nr. 72/2022, care clarificase o serie de incertitudini începând cu anul 2015, Guvernul vine acum cu o măciucă și îî pălește direct în moalele capului pe transportatorii români. Singura lor vină? Că au supraviețuit pandemiei și stau în calea companiilor străine care își doresc să intre pe piața românească. Ciucă și partidul unic PSD-PNL își dau arama pe față: o guvernare antiromânească se îndreaptă cu ură împotriva ultimilor antreprenori români. Totul trebuie să fie distrus și pus pe tavă. Asta nu se va întâmpla, însă, câtă vreme AUR va fi în Parlament. Le vom sta ca un ghimpe în coastă”, a declarat președintele George Simion.

La rândul său, Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat, a declarat că este inacceptabil ca acest guvern să falimenteze un segment care produce 5% din PIB.

O propunere de modificare a Codului fiscal aduce din nou sub lupa Guvernului una din breslele cu capital autohton din România: transportul internațional. Propunerea prevede eliminarea prestațiilor suplimentare primite de salariați în baza clauzei de mobilitate din categoria indemnizațiilor cu tratament fiscal egal cu cel al diurnelor/indemnizațiilor de detașare, respectiv neimpozabile în limita plafonului stabilit prin Legea 72/2022. Supraimpozitarea acestor venituri riscă să îi bage pe transportatorii români direct în faliment. Și asta, în condițiile în care 5% din PIB este produs de segmentul transportului internațional. Cerem Guvernului să retragă urgent această prevedere”, a afirmat Claudiu Târziu.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.