ȘTIRI

Avem autostrăzi pe hârtie: 23 de oferte depuse pe Bacău-Pașcani

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat miercuri că au fost depuse 23 de oferte pentru construcţia celor trei loturi ale Autostrăzii Bacău-Paşcani (77,39 km), care are o valoare totală estimată de 5,85 miliarde de lei (fără TVA).

„Pentru Lotul 1 (Săucesti-Trifeşti), care are o lungime de 30,3 km şi o valoare de construcţie estimată la 2,04 miliarde de lei (fără TVA), au depus oferte 7 constructori şi Asocieri din Romania, Turcia şi Ucraina. Pentru Lotul 2 (Trifeşti-Gherăeşti) – cu o lungime de 18,99 km şi o valoare estimată de 1,60 miliarde de lei (fără TVA) – au depus oferte 8 constructori şi asocieri din România, Turcia şi Ucraina. Pentru Lotul 3 (Mirceşti -Paşcani) – cu o lungime de 28,09 km şi o valoare estimată de 2,21 miliarde de lei (fără TVA) – au depus oferte 8 constructori şi Asocieri din România, Turcia şi Ucraina”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Construcţia acestei autostrăzi este finanţată prin PNRR şi are o valoare totală estimată la 5,85 miliarde de lei (fără TVA). Perioada de execuţie prevăzută în contract este de 30 de luni.

Grindeanu a menţionat că pe întreaga autostradă urmează să fie construite: 112 poduri, pasaje, viaducte şi structuri casetate, 9 noduri rutiere, 4 (2 pe sens) parcări securizate, 50 de spaţii de servicii prevăzute inclusiv cu zone pentru încărcarea autovehiculelor electrice, un Centru de Întreţinere şi Coordonare care va avea şi rol monitorizare şi informare.