GAZETARII

Avioane ruseşti s-au apropiat de două ori de spaţiul aerian al Bulgariei

Avioane ruseşti s-au apropiat de două ori de spaţiul aerian al Bulgariei, în lunile februarie şi martie, când a început acţiunea militară a Rusiei în Ucraina. Informaţia a fost furnizată de Ministerul Apărării al Spaniei, care a anunţat încheierea campaniei sale de Air Policing din acest an în cadrul NATO.

Aeronavele de luptă ale forţelor aeriene spaniole au finalizat campania de poliţie aeriană din acest an cu un total de 38 de operaţiuni „Alpha Scramble” pentru a intercepta avioane ruseşti la graniţa de est a NATO, potrivit Ministerului Apărării din Spania.

În ceea ce priveşte misiunea bulgară, Ministerul spaniol al Apărării a raportat că în perioada februarie-martie, aeronavele de vânătoare au efectuat doar două interceptări de avioane ruseşti, fiind finalizate până la 46 de misiuni şi fiind executate 129 de ore de zbor, a relatat newstormer.com, citând un raport despre activitatea de Air Policing.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.