GAZETARII

 Bucureștenii nu au apă caldă!

Peste o treime din blocurile bucureștene nu au apă caldă, ca urmare a lucrărilor efectuate la rețeaua de termoficare.

Sectoarele 2 și 3 sunt cele mai afectate. Directorul general al Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti, Claudiu Crețu, a explicat că lipsa muncitorilor în domeniu va face ca avariile să fie pe termen lung.

Anul acesta ar trebui să fie înlocuite 35 de kilometri de conducte, potrivit lui Nicușor Dan. Rețeaua are aproximativ o mie de kilometri, din care șapte sute au nevoie de înlocuire urgentă.

„Funcţionăm undeva la 65%. 35% sunt oprite în acest moment, asta înseamnă câteva mii, 2.000 – 3.000 de blocuri. Problemele în luna iulie sunt în zona sectoarelor 2 şi 3”, a precizat Claudiu Creţu, joi, într-o conferinţă de presă.

Directorul Termoenergetica spune că CET-urile sunt foarte vechi și e nevoie de reparații și revizii, mai ales în condițiile în care iarna sunt suprasolicitate. „Suntem într-o situaţie critică, din care ieşi cu reparaţii, cu oameni, cu muncă”, a spus Claudiu Creţu.

De regulă, reparațiile durează în jur de 4-5 zile, iar în unele zone chiar 10 zile. Această situație e cauzată de lipsa muncitorilor.

„La data de 30.06.2022, compania îşi desfăşoară activitatea cu puţin peste trei mii de salariaţi (3.184 angajaţi), cu 1.277 de salariaţi mai puţin faţă de anul 2010, în condiţiile exploatării unui sistem aflat într-un proces continuu de degradare. Capacitatea redusă de intervenţie de astăzi este rezultatul direct al diminuării forţei de muncă specializate care să asigure intervenţiile în timp util asupra reţelei”, a mai precizat Claudiu Creţu.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.