GAZETARII

Bugetul Apărării a fost aranjat – România se obligă să cumpere „marfă” de la o singură companie americană de armament

După ce au anunțat cu mare fast majorarea bugetului Apărării cu 0.5% din PIB, aflăm cu stupoare că această mărire de buget a fost deja predată unei singure firme. Astfel că deja Pentagonul american și-a trimis contractorii la București, pentru a smulge o halcă și mai mare din bugetul oricum majorat destinat înzestrării Armatei.

Și uite cum, după ploconeala șefului Guvernului României, ministrul Economiei și-a dovedit și el obediența! Florin Spătaru anunțând că statul român a ajuns practic să semneze o scrisoare de intenție prin care se obligă să cumpere ”marfa” companiei americane!

Document oficial cu atât mai surprinzător, cu cât până și ”în Congo”, acolo unde se văita Traian Băsescu că emigrează, orice companie străină care vrea să facă afaceri cu respectivul stat înaintează ea o scrisoare de intenție! În care își prezintă oferta!

Cum însă România chiar este țara tuturor posibilităților, mai ales atunci când vine vorba de dovedirea slugărniciei față de partenerul strategic, de această dată Guvernul României s-a oferit primul să cumpere armament produs de compania americană. Făcând astfel un prim pas pentru plata în avans a acestuia, așa cum de altfel s-a mai întâmplat. Pe când, ce este drept, Nicolae Ionel Ciucă era doar ministrul Apărării Naționale, ci nu premierul României. Postură din care, de această dată l-a însărcinat pe ministrul Economiei să anunțe public că ”Guvernul României a semnat o scrisoare de intenție în vederea importului de tehnică militară de la compania americană producătoare a avioanelor de luptă F-35″

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.