Ads 6 Google account (silviu.tanase.timpul@gmail.com) Privacy Terms 1 / 2 Alert Remember to publish your GDPR message using a Google-certified CMP to continue showing AdSense ads on your site in the EEA and the UK. If you don't publish it by January 16, 2024, we'll publish one for you. Code generator Ad created, now place the code Copy and paste the ad unit code in between the tags of your pages Place this code where you want an ad to appear. Do this for each individual ad unit, on every page. It usually takes a few minutes for ads to appear on the page but occasionally it can take up to an hour. See our code implementation guide for more details.
GAZETARII

Câciu admite: Încă ne împrumutăm la dobânzi mari. De vină sunt inflația și deficitele ridicate

Adrian Câciu, ministru de Finanțe (PSD), admite că România încă se împrumută la dobânzi mari, însă susține el, acum vorbim de o dobândă de 8,6% în loc de 9,3%.

„România nu se mai împrumută cu 9,3%, ci cu 8,6%. Există o volatilitate din perspectiva modului în care lichiditatea pe piața financiară este în volum. Dar, mai mult decât atât, acel vârf de dobândă a venit pe fondul în care existau incertitudini pe piața europeană privind fragmentarea dobânzilor în zona euro – știți că BCE pregătește un ansamblu de măsuri în contextul în care anumite dobânzi mai ales în țările sudice se ridicaseră puternic. În acest context, am avut o creștere de dobândă, dar lucrurile au revenit la normal”, spune Adrian Câciu.

El admite că România are dobânzi mari: „Asta este o certitudine și nu este de azi. Justificările sau motivările sunt aceleași și sunt structurale: un rating care nu este cel mai bun, deficite ridicate, inflație și probleme de expunere ridicată”, a mai spus ministrul de Finanțe.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.