GAZETARIIOPINII

Campanie. PSD, PNL și USR au cerut spre rambursare echivalentul a 3 spitale regionale

PSD, PNL și USR au cheltuit împreună în această campanie electorală peste 100 de milioane de lei. Da, ați auzit bine, nu stați prost cu auzul sau cu cititul, mai exact.

Partidele politice din România au reușit să ceară rambursare echivalentul a 3 spitale regionale. Nu erau ei cei care spuneau să stăm în austeritate și să așteptăm să fie bine ca să nu fie rău?

Partidul AUR a cheltuit sub 400 000 de euro, sumă ridicolă comparativ cu valorile înaintate de către PSD, PNL și USR. De altfel liderii AUR au susținut că acești bani sunt în realitate devalizați de conducerea partidelor și că cheltuielile nu sunt reale.

Dacă este așa de ușor să cheltui 100 de milioane de lei, fără documente justificative, licitații îndelungate și proceduri complicate, de ce nu este la fel de ușor să se construiască spitale? De ce este nevoie de o așa mare birocrație?

Cu banii ceruți de către PSD, PNL și USR se puteau construi toalete civilizate în toate școlile din România care încă mai au grupurile sanitare în afara școlilor.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.