ȘTIRI

Candidatul perfect – Potrivit declarației de avere, noul ministru al Apărării nu deține nimic – Ciucă garantează pentru el

Consiliul Politic Național al PSD a decis, luni, să îl propună pentru preluarea portofoliului Apărării, după demisia lui Vasile Dîncu, pe senatorul de Vrancea Angel Tîlvăr.

Potrivit declarației de avere, Angel Tîlvăr nu deține vreun imobil sau teren, dar are două mașini și o șalupă. Soția sa este angajată de anul trecut la Consiliul Concurenței.

Premierul Nicolae Ciucă a subliniat ulterior numirii noului ministru că experiența acestuia în relația cu NATO și experiența politică sunt „argumente solide” pentru preluarea portofoliului Apărării.

„Sunt parlamentar, sunt senator, totodată am fost membru în delegația României în Adunarea Parlamentară NATO, delegație pe care o conduc. Totodată în cadrul Adunării Parlamentare a NATO sunt președinte al Comisiei pentru Democrație și Securitate și în momentul de față sunt președintele comisiei pentru afaceri europene din Senat”, s-a prezentat Angel Tîlvăr înainte ca președintele Klaus Iohannis să semneze decretul privind numirea sa.

În Guvernul Ponta IV, din decembrie 2014, Angel Tîlvăr a ocupat funcția de ministru delegat pentru relația cu românii de pretutindeni.

Senator din 2022, Angel Tîlvăr conduce delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.