GAZETARIIOPINII

Cât câștigă fiecare parlamentar din România: aproape 15.000 de euro lunar. Suma e colosală

Liderul opoziției parlamentare, George Simion, a declarat că fiecare parlamentar din România primește în lunar proape 15.000 de euro.

Suma este una imensă, în condițiile în care se spune că parlamentarii ar avea venituri lunare de aproximativ 2.000 de euro.

Citiți pe ProPublica.RO și despre cum a fost distrusă zootehnia din România.

George Simion a declarat că în realitate sumele sunt cu mult mai mari. Practic suma de 2.000 de euro reprezintă doar salariul, însă peste această sumă se mai strâng încă aproape 13.000 de euro.

În total sunt 450 de parlamentari, la senat și la camera deputaților. Faceți voi calculul și veți vedea că sumele sunt unele colosale, dacă ar dona cel puțin o lună pe an din banii parlamentarilor s-ar putea construi un spital.

Ca să nu știe românii că în realitate parlamentarii au la dispoziție 15.000 de euro ei au mascat acest lucru în suma cabinetului parlamentar.

Aflați despre cum PSD și PNL au refuzat să respingă eliminarea subvențiilor partidelor politice.

În această sumă intră bani pentru angajați, chirie pentru un spațiu de locuit, chirie pentru cabinetul parlamentar, bani pentru mâncare și multe alte cheltuieli. Aceste sume nu trebuie să fie dovedite, așa că parlamentarii pot bune liniștiți banii deoparte.

George Simion a declarat și se ține de cuvânt: el donează lunar 90% din salariul său, adică din diurnă.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.