ȘTIRI

Ce șpagă luau vameșii pentru un tir cu marfă contrafăcută – Erau protejați de funcţionarii din ANAF şi Ministerul Finanţelor

Vameşii şpăgari încasau pentru marfă contrafăcută. Răzvan Cosmin Stamatescu, unul dintre cei şase vameşi de la Autoritatea Vamală Română arestaţi preventiv pentru corupţie pe o perioadă de 30 de zile la cererea procurilor DNA, colecta şpăgile încasate de subordonaţii săi, inspectori vamali, de la chinezii din Dragonul Roşu.

Pe lângă ce aduna de la subordonaţii săi, vameşul Stamatescu a mai primit de la un afacerist turc câte 1.000 de euro pentru fiecare din cele 25 de tiruri încărcate cu gaz freon care au intrat ilegal în ţară.

Însă percepea o taxă de zece ori mai mare pentru fiecare TIR care intra în ţară cu haine şi parfumuri contrafăcute.

Mai mult, pe evazioniştii protejaţi la cel mai înalt nivel de funcţionarii din ANAF şi Ministerul Finanţelor, cum este cazul afaceristului Cătălin Bucura, îi informa direct despre anchetele procurorilor aflate în derulare.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.