ȘTIRI

Ciolacu are de plătit pensii speciale – Românii, rugați să doneze pentru reabilitarea spitalului din Piatra Neamț

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ a făcut un apel către populaţie să sprijine financiar reabilitarea secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) care a ars într-un incendiu în noiembrie 2020.

Pe 14 noiembrie 2020, în jurul orei 18,30, la SJU Piatra-Neamţ a avut loc un incendiu care a afectat secţia ATI unde erau internaţi, în două saloane, 17 pacienţi.

Iată ce spune conducerea: „În loc sa aşteptăm luni întregi pentru proiecte, hotărâri de consiliu şi licitaţii, un ONG dedicat, Fundaţia pentru Copii Alex Zamfir, a luat iniţiativa de a strânge fonduri pentru a accelera procesul de reabilitare. Orice contribuţie, fie ea mare sau mică, aduce o schimbare pozitivă. Suntem în căutarea oricărei firme sau persoane care poate dona pentru a asigura finalizarea reabilitării secţiei ATI, esenţială pentru funcţionarea optimă a spitalului nostru”

Statul i-a abandonat pe români la propriu. Deși taxele au ajuns la cel mai înalt nivel, românii nu știu unde se duc acești bani. Ciucă și Ciolacu nu au bani să reabiliteze un spital darămite să construiască unul de la zero. Totul pare să fie în regulă la Guvern și Parlament, deoarece nimeni nu pare să se plângă de întârzierea pensiilor nesimțite sau alte beneficii.

Conducerea spitalului a anunţat că o parte din sumă a fost strânsă, iar primele lucrări de reabilitare a secţiei au început.

În momentul de faţă, secţia ATI funcţionează în Spitalul Modular construit în curtea unităţii sanitare de Asociaţia „Dăruieşte Viaţă” din donaţii.

În incendiu, au murit 10 pacienţi iar două cadre medicale au suferit arsuri.

Alţi 6 pacienţi, dintr-un salon alăturat celui în care a izbucnit incendiul, au fost transferaţi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care era unitate suport COVID.

Dintre cei 6 pacienţi transferaţi, doar unul singur a supravieţuit

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.