ȘTIRI

Ciolacu are soluția la criza energetică: va finanța importul de electrocasnice din Asia

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la Craiova, că un sistem de vouchere pentru a schimba electrocasnicele cu unele moderne care consumă mult mai puţin este oportun, subliniind că nu face parte din categoria politicienilor care le spun românilor să facă economie.

„Un sistem de vouchere pentru a schimba electrocasnicele cu unele moderne care consumă mult mai puţin este oportun. Este un mod de a ne încadra în zona de economie. Eu nu fac parte dintre politicienii care le spun românilor să stingă becul. Românii îşi gestionează singuri lucrurile, dar acesta este un sistem prin care statul să vină să continue un sistem de modernizare a gospodăriei”, a spus preşedintele PSD.

Acesta a mai afirmat că în Spania au existat astfel de vouchere pentru fiecare locuinţă, printr-un program cu fonduri europene.

Potrivit liderului PSD, fiecare ştie ce economie doreşte să facă, voluntar.

„Statul român a venit cu anumite plafoane în funcţie de consum. Fiecare ştie ce economie face la bugetul familiei, unde doreşte să se încadreze. Este un mod voluntar. Celălalt mod… Cum poate să mă controleze pe mine cum consum în perioada de vârf? (…) Eu am crescut pe vremea lui Ceauşescu, mama striga după mine dacă nu stingeam becul, dar eu nu pot să-i cer fiului meu acelaşi regim pe care l-am avut eu. (…) Este posibil ca şi UE să se refere nu neapărat la populaţie, poate ar trebui să nuanţeze. Mă bucur că UE a spus că trebuie reglementare şi plafonare de preţ, lucru pe care noi îl cerem de doi ani de zile”, a spus Ciolacu întrebat dacă face economie la energie.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.