ȘTIRI

Ciolacu, întrebat dacă va introduce taxe noi: „Va fi o reformă fiscală, nu înseamnă mai multe taxe”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, întrebat dacă românii ar trebui să se aștepte la taxe noi după alegerile din acest an, că va fi o reformă fiscală, iar asta nu înseamnă mai multe taxe.

El a precizat că s-a făcut „o presiune imensă” asupra sa să mărească TVA, dar a refuzat.

Ciolacu a fost întrebat la sediul central al PSD dacă după cele patru rânduri de alegeri din acest an românii vor avea parte de noi taxe, mai ales că a fost amânată şi reforma fiscală.

Iată ce a spus acesta: „Va fi o reformă fiscală. O reformă fiscală nu înseamnă că vor fi introduse mai multe taxe. Eu ce am promis şi dumneavoastră şi românilor a fost faptul că o să fac digitalizarea ANAF după 30 şi ceva de ani când nimeni nu a făcut-o. Avem, în afară de bază, 12 module deja în implementare cu companii de renume în acest domeniu şi momentan avem încasările pe care le-am aşteptat. Cu adevărat am încurajat foarte mult investiţiile şi de aceea, chiar dacă a fost excedent pe ultima lună, încercăm să le ţinem într-un echilibru. Nu vorbim de noi taxe şi eu nu am mărit taxe nici după ce am luat mandatul de prim ministru, cu toate că aveam un deficit lăsat de 6,8% şi era asumat unul de 5,7% şi am închis cu 5,6 – 5,5%. Am scos anumite excepţii” 

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.