ȘTIRI

Ciolacu și-a luat viză pentru SUA – Premierul încă crede că românii sunt de vină pentru lipsa vizelor, nu clasa politică

Premierul Marcel Ciolacu s-a dus să își ia viza pentru Statele Unite, chiar dacă spune că nu intenționează să călătorească în următoarea perioadă.

El a postat pe pagina sa de Facebook și o fotografie în care apare la ghișeu alături de ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec.

Iată ce a spus acesta: „M-am alăturat românilor care în aceste zile își iau vize pentru #SUA, chiar dacă nu intenționează să călătorească în următoarea perioadă. Scopul demersului nostru este de a coborî rata respingerilor sub 3% pentru a îndeplini astfel condițiile eliminării vizelor pentru State Unite ale Americii. Avem un Parteneriat strategic cu Statele Unite puternic și vă invit pe toți cei care îndepliniți condițiile pentru obținerea vizei să vă alăturați acestei acțiuni. Împreună, putem atinge obiectivul ca din 2025 românii să călătorească fără vize în SUA!”

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a declarat recent despre o intrare a României anul viitor în programul Visa Waiver că este foarte optimist că acest lucru se va întâmpla și că există exemple de țări care și-au scăzut rapid rata respingerilor.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.