GAZETARII

Circ la USR: opt candidați vor să fie președinți peste un partid de 5% în scădere

Nu mai puțin de 8 persoane visează să devină președinți la USR.

Partidul se află în disoluție după lovitura primită din partea lui Dacian Cioloș. Acesta a venit din Plus în USR, prin fuziune, pentru ca apoi să distrugă din interior imaginea partidului. Plus nu a fost niciodată un partid politic, mai degrabă arăta precum o sectă construită în jurul liderului.

Astăzi USR se află în derivă, parlamentarii abandonează barca. Partidul nu a avut lideri reali, nu a avut membri reali, toți erau sosiți pe funcții și obișnuiți cu bani mulți. Parlamentarii USR fac traseism politic.

Opt persoane se bat pentru funcția de președinte, deși partidul se află la 5% și este în cădere liberă.

La momentul de față românii nu mai au încredere în USR, partid ce este văzut ca o construcție artificială. Unii acuză faptul că USR ar fi fost construit de foști membri ai securității, mare parte din cei aflați la conducere fiind copiii unor foști nomenclaturiști.

Opt candidați s-au înscris în alegerile interne din USR pentru funcția de președinte al partidului, rămasă vacantă în februarie, după demisia lui Dacian Cioloș. Pe lângă actualul lider interimar Cătălin Drulă, în competiție au intrat, printre alții, fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, și primarul Brașovului, Allen Coliban. Primul tur al alegerilor va avea loc în perioada 6-10 iulie.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.