Ads 6 Google account (silviu.tanase.timpul@gmail.com) Privacy Terms 1 / 2 Alert Remember to publish your GDPR message using a Google-certified CMP to continue showing AdSense ads on your site in the EEA and the UK. If you don't publish it by January 16, 2024, we'll publish one for you. Code generator Ad created, now place the code Copy and paste the ad unit code in between the tags of your pages Place this code where you want an ad to appear. Do this for each individual ad unit, on every page. It usually takes a few minutes for ads to appear on the page but occasionally it can take up to an hour. See our code implementation guide for more details.
ȘTIRI

Cîțu este surprins – Nu mai duduie economia – Fostul premier susține că „economia se duce în cap”

Se pare că Florin Cîțu și-a schimbat părerea și este de părere că economia nu mai ‘duduie’. Fostul premier a criticat planul guvernului de a mări impozitele pentru a acoperi gaura la bugetul de stat. Acesta a precizat că nu trebuie crescute accizele și că trebuie respectat calendarul reformelor din PNRR.

Iată ce a declarat acesta: „În primul rând avem dovada că Ordonanța 16 din 2022 nu a adus mai mulți bani la buget, din contră, economia se duce în cap, de la o creștere economică de 6% în 2021, am ajuns la 2%, inflația a crescut iar să mergi în aceeași direcție înseamnă că nu înveți din greșeli. Execuția bugetară arată foarte clar că acest deficit vine din cheltuieli mai mari. Soluția e la reducerea cheltuielilor.”

În PNRR sunt trei reforme mari și late: pensii speciale, pensii și reforma salarizării, dacă mai adăugăm și reforma administrației publice am avea destui bani să reducem taxele și apoi să reducem inflația.

O creștere de taxe astăzi, când inflația este mare înseamnă o creștere a prețurilor. În același timp ar însemna încă o lovitură dată economiei care și așa gâfâie, încă o lovitură dată românilor care au fost sărăciți de inflație și taxe în ultimul an și jumătate.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.