ȘTIRI

Ciucă are tupeu – Vorbește despre cumpătare și tăierea privilegilor bugetare, cu un cumul de pensie si salariu de 45.000 de lei

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, va cere PSD să fie de acord cu eliminarea voucherelor de vacanță pentru bugetarii cu venituri mai mari de 10.000 de lei brut lunar. De asemenea, el va cere ca TVA pentru cărți și manuale să rămână la 5%, deși discuțiile din coaliție vizează eliminarea acestui prag și ridicarea la 9% sau 19%.

Reamintim că Ciucă a fost premier timp de un an și jumătate, iar în mandatul său de șef al guvernului cheltuielile statului au crescut constant, în paralel cu stoparea oricăror reforme.

Acum, PSD și PNL lucrează la un pachet de măsuri fiscale dure, cu creșteri de taxe și impozite, care să limiteze deficitul bugetar. Specialiștii din cele două partide admit existența unei găuri bugetare de circa 20 de miliarde de lei care trebuie acoperită pentru a nu risca penalizarea din partea piețelor financiare.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat vinerea trecută că pachetul de măsuri fiscale va fi pus în dezbatere în această săptămână.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.