ȘTIRI

Ciucă spune că nu are bani pentru creșterea pensiilor, dar înființează peste 500 de posturi noi la stat

Executivul a înființat, în ședința de miercuri, 555 de noi slujbe la stat, din care 477 în instituții din subordinea Ministerului Agriculturii.

Alte aproape 1.000 de posturi în sistemul bugetar au apărut în septembrie, deşi liderii coaliției susțineau că „este pentru prima dată când statul strânge cureaua” și că au sistat angajările la stat, arată USR.

“Guvernul Ciucă spune că nu are bani să mărească pensiile, dar are bani pentru plata a 555 de noi angajați la stat. S-a lăudat că îngheață angajările la stat, începând cu 1 iulie 2022, dar Cabinetul Ciucă i-a mințit pe români.

De atunci, aproape săptămână de săptămână s-au mai creat noi locuri de muncă în sistemul bugetar sau au aprobat scoaterea la concurs a unor posturi vacante. USR a solicitat în nenumărate rânduri ca aceste angajări la stat, pe bandă rulantă, să înceteze”, a declarat Denisa Neagu, deputat USR și membru în Comisia pentru industrii și servicii a Camerei.

“Traversăm o perioadă de criză economică și economiștii avertizează că 2023 va fi mai greu și mult mai imprevizibil.

Guvernul chiar trebuie să înceapă reformarea sistemului public și să facă economii, la fel ca toți românii”, a subliniat deputatul USR.

Unde vor fi create 555 de posturi noi:Coaliția PSD-PNL-UDMR a dat recent undă verde pentru crearea a 200 de noi posturi la ANPC și a depus un proiect de lege pentru 180 de posturi suplimentare la ANRE. În plus, joi intră în vigoare derogarea de la OUG privind înghețarea angajărilor la stat, prin care Parlamentul poate organiza concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.