You are currently viewing Ciucă susține că Guvernul vrea să crească natalitatea, dar oferă 12 lei în plus la alocațiile copiilor

Ciucă susține că Guvernul vrea să crească natalitatea, dar oferă 12 lei în plus la alocațiile copiilor

  • Post author:
  • Post published:noiembrie 24, 2022
  • Post category:ȘTIRI

Alocațiile copiilor și viitorul țării nu par a fi pe primul plan al Guvernului PSD-PNL.

Premierul Ciucă susține că Executivul vrea să crească natalitatea, dar în același timp oferă 12 lei în plus la alocațiile copiilor.

Guvernul a reușit să crească taxele, impozitele și leafa primarilor, dar nu reușește să crească salariile, pensiile sau alocațiile copiilor în contextul actual.

PSD și PNL au votat cu două mâini majorarea taxelor, dar au respins propunerea AUR privind ajutorarea familiilor cu mulți copii. Legea AUR propunea reducerea consistentă a impozitului pe proprietate pentru familii: mai mulți copii, impozit mai mic. Măsura aceasta ar fi încurajat tinerele familii să-și achiziționeze și locuințe.

Ministrul Muncii Marius Budăi a declarat că alocațiile vor fi indexate cu rata inflaţiei înregistrată în cursul anului anterior, ceea ce presupune o majorare de aproximativ 12 lei pentru un copil care beneficiază de alocaţia standard de 243 de lei.

De asemenea, prim-ministrul Ciucă a declarat că Executivul este preocupat de creșterea natalității și caută soluții în acest sens. Se discută foarte mult şi în spaţiul public despre această problemă deosebit de gravă a vremurilor actuale legată de scăderea natalităţii.

Distribuiți articolul!