GAZETARII

Claudiu Târziu (AUR) despre o altă „reușită” a guvernării PSD-PNL: Am rămas fără sport de performanță

Guvernarea PSD-PNL, respectiv întreaga clasă politică din ultimii 32 de ani a reușit să îngroape încă un domeniu în care România avea rezultate extraordinare: sportul de performanță. Pentru a schimba situația este nevoie de o politică națională, iar aceasta nu poate veni decât la un partid naționalist, format din patrioți, consideră Claudiu Târziu,  președintele Consiliului Național de Conducere al AUR.

„Echipa națională de fotbal este oglinda societății românești Nu mai avem sport de performanță pentru că nu mai avem sport de masă. Cu bune și cu rele, regimul comunist a avut o politică a sportului care a produs rezultate și din care societatea românească s-a „hrănit” și în primii ani de după 1989. Acum trăim într-un deșert al mediocrității și al lipsei de performanță.

S-au inaugurat câteva stadioane în ultimii ani, dar câte baze sportive pentru sportul de masă au fost desființate pentru a face loc rechinilor imobiliari? Dincolo de investițiile în infrastructura sportivă pentru amatori și profesioniști, este nevoie de o politică națională privind sportul. De fapt, este nevoie de o politică națională în toate domeniile.”, susține liderul AUR.

Claudiu Târziu compară prăbușirea sportului românesc cu degradarea societății românești în ansamblu, deoarece am ajuns să exportăm oameni și materii prime.

„Prăbușirea naționalei de fotbal, ca și a sportului românesc în general, este doar un simptom al prăbușirii și degradării societății românești în ansamblu.

Exportăm oameni și materii prime. Importăm produse finite. Vindem ieftin și cumpărăm scump. Trăim pe datorie. Împrumuturile pe care le facem se duc mai mult în consum, decît în investiții.

Dobînzile cresc, la fel ca și povara pe care o lăsăm în seama viitoarelor generații, tot mai mici numeric, mai puțin educate și mai puțin atașate de România. Așa cum sportul în ansamblu face tot mai puțină performanță, învățământul formează oameni tot mai slab pregătiți profesional și uman.

Nivelul de educație și civilizație se degradează de la an la an, de la generație la generație. Acest lucru se vede în modul în care ne comportăm pe stradă, în discursurile politicienilor, în emisiunile TV tot mai vulgare și frivole.

Putem ieși din acest marasm? Cu siguranță, da! Avem datoria morală să facem asta. Depinde de fiecare dintre noi.”, a mai spus senatorul AUR, Claudiu Târziu.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.