ANCHETE

Comisia Europeană insistă ca părinții de același sex să fie recunoscuți în toate statele UE – În România, AUR rămâne singurul partid care se opune propagandei LGBTIQ+

Comisia Europeană susține că „propunerea se concentrează pe interesele și drepturile copilului”, iar „parentalitatea stabilită într-un stat membru ar trebui să fie recunoscută în toate celelalte state membre, fără nicio procedură specială”, inclusiv recunoașterea în cazul părinților de același sex.

Senatorul AUR Andrei Hangan avertizează că propaganda LGBTIQ își face tot mai ușor loc în România cu ajutorul coaliției de guvernare, care se grăbește se implementeze directivele de la Bruxelles, respectiv Propunerea de Regulament privind certificatul de filiație european.

În acest sens, Comisia pentru afaceri din Senat a votat un proiect de lege privind protecția drepturilor copilului, care de fapt ascunde o problemă foarte gravă: prin această propunere, părinții de același sex și copiii lor sunt recunoscuți ca fiind o familie în toate statele membre ale UE.

Potrivit informațiilor, este vorba despre propunerea de Regulament european privind competența, legea aplicabilă, recunoașterea hotărârilor judecătorești și acceptarea actelor autentice în materie de filiație și privind crearea unui certificat de filiație european. Prin acest document se are în vedere armonizarea regulilor dreptului internațional civil privind parentalitatea.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.