ȘTIRI

Constituția României, opțională pentru Alina Gorghiu: „Sper ca legile justiției să treacă de controlul Curții”

Alina Gorghiu, s-a declarat convinsă că Legile Justiţiei vor trece de controlul de constituţionalitate. După ultima întâlnire de la Bruxelles, guvernul PSD-PNL au apăsat pedala de accelerație pentru legile din justiție.

”Am convingerea că legile justiţiei voi trece de controlul Curţii Constituţionale la începutul lunii noiembrie când e termen şi sper că raportul pe justiţie să fie unul favorabil”, a declarat, vineri, în judeţul Hunedoara, Alina Gorghiu.  

Preşedintele Senatului a explicat că ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, tocmai ce s-a întors de la Bruxelles, unde a făcut parte din delegaţia premierului.  

”A vorbit cu comisarul pe Justiţie şi am explicat cât de mult am avansat în reforma justiţiei. Alţii au împiedicat acum câţiva ani şi ne-au ţinut pe loc. Astăzi am reuşit să avem trei legi ale justiţiei aşa cum trebuie”, a mai declarat Alina Gorghiu.  

Curtea Constituţională a României a stabilit că va discuta, pe 9 noiembrie, obiecţiile formulate asupra celor trei legi ale Justiţiei adoptate de către Parlament. Partidul AUR a sesizat pachetul de acte normative. De asemenea, Avocatul Poporului a sesizat CCR în legătură cu legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor. 

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.