ȘTIRI

Construcțiile de orice fel au fost interzise pe plaja Corbu

Ministerul Apărării Naționale a cerut primăriei comunei Corbu să nu mai emită autorizații de construire „de orice fel sau destinație” în proximitatea cazărmii 3501 Capul Midia, conform presei locale. Armata invocă apropierea de cazarma situată la Capu Midia.

Potrivit Dobrogea Live, restricțiile vizează toată plaja Corbu dar și proximitățile localității. Ministerul Apărării a trimis Primăriei Corbu o adresă prin care îi aduce la cunoștință că pe o rază de 1,5 km față de limita exterioară a cazărmii de la Capu Midia NU sunt permise construcții, de orice fel, deoarece aceste construcții și instalațiile aferente produc paraziți în spectrul electormagnetic, care afectează funcționarea echipamentelor militare.

MApN atrage atenția și că sănătatea populației poate fi afectată, ținând cont de faptul că tehnica militară din cazarmă emite radiații foarte puternice, de zeci de Kw. De aceea, recomandarea este ca pe plaja din Corbu să nu fie permise nici măcar amenajările provizorii de sezon.

”Limitele acestea sunt impuse de caracteristicile de fabricație ale echipamentelor. În situația de la Corbu vorbim de radare care funcționează la parametri scăzuți dacă în acea zonă de interdicție sunt construcții ridicate. În concluzie este vorba de securitate națională. Vorbim de legea Apărării Naționale din 1994, art. 45, unde este clar că este vorba de aviz obligatoriu. Am trimis primăriei zonele cu restricții și limitări”, a declarat purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spânu, pentru Dobrogea Live.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.