GAZETARII

Creșterea economică trâmbițată de PSD, o minciună sfruntată. Românii o duc tot mai greu

Creșterea economică trâmbițată de PSD este o minciună sfruntată. România nu înregistrează nicio creștere economică și cu atât mai mult nu are cum să depășească alte țări din UE la acest capitol, așa cum susține Marcel Ciolacu. Dimpotrivă, românii o duc tot mai greu, fiind nevoiți să cumpere mai scump cele necesare – și asta de la o lună la alta.

Parcă desprins din opera caragialiană, Ciolacu a afirmat că avem cea mai mare creștere economică, dar ea nu se regăsește în buzunarele românilor. „Ştiţi foarte bine că de când am intrat la guvernare am venit cu un pachet social în ianuarie, acum s-a venit cu acest pachet, Sprijin pentru România, din care 60% a fost în direcţia economică, cum este şi corect, şi vedem creşterea economică cea mai mare din Europa. (…) Că această creştere economică nu se regăseşte în buzunarele oamenilor este cu totul altceva şi nu pe toate palierele economice”, a spus Ciolacu.

Creștere economică este doar la politicieni

Marius Lulea, vicepreședinte al AUR, critică afirmațiile făcute de către Marcel Ciolacu, care, prin afirmațiile sale îi ofensează pe români: „Creștere economică este doar la politicieni, nu și la români, unde prețurile s-au dublat, nu salariile. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, o ia pe urmele lui Florin Cîțu și îi ofensează pe români spunându-le că avem creștere economică. El completează minciunile lui Klaus Iohannis și care ne spune că o ducem bine”.

Vicepreședintele AUR susține că cifrele sunt false deoarece ele nu țin cont de inflație, adică degeaba crește valoric suma de bani dacă cumperi cu mult mai puțin din cauza prețurilor mari:

„Sigur că inflația duce la cifre false din moment ce banii nu mai au real valoare, dar în acte ei sunt mai mulți. Bine ar fi fost ca banii printați să ajungă în investiții, pentru ca efectul să fie redus, dar ei s-au dus pe pensii speciale, subvenția la partidele politice și angajații duși de partide în aparatul de stat pentru sifonarea banului public.

Dacă vei compara leul de acum cu cel de acum un an, rezultatul va fi distorsionat dacă nu se ține cont de inflație. Sigur că nu avem real creștere economică ci recesiune și acest lucru nu este bine. Dacă cu mai mulți bani cumperi cu mult mai puțin înseamnă că oamenii o duc mai prost, nu mai bine”, susține Marius Lulea, vicepreședinte al AUR.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.