ȘTIRI

Creșterea salariilor românilor mai așteaptă – Ciucă: „Trebuie o analiză, pe buget, pe cifre concrete”

Premierul Nicolae Ciucă susține că guvernul „îşi doreşte ca salariul minim să crească”, dar evită să spună ceva concret, afirmând că trebuie „o analiză, pe buget, pe cifre concrete”.

„Calculul, în momentul de faţă, ţinând cont de cifrele pe care dumneavoastră le-aţi prezentat, noi încă nu am luat o decizie în acest sens. Probabil nu sunt tocmai aliniate cu realitatea pentru că, atunci când vorbim de creşterea salariului minim, este vorba despre o limită de la care fiecare dintre cei care au angajaţi pot să îi remunereze”, a declarat Ciucă

El a spus că ”este la îndemâna fiecărui manager, a fiecărui conducător de astfel de companie să stabilească salariul în funcţie de valoarea muncii prestate de fiecare angajat”.

”Revenind la cifre, sigur că ne dorim ca salariul minim să crească şi de fiecare dată când am avut această posibilitate am discutat şi despre salarii şi despre pensii. Reprezintă obiectivul nostru, astfel încât să îi sprijinim pe oameni să nu suporte întreaga povară a ceea ce înseamnă creşterea preţurilor şi efectele pe care le produce inflaţia, doar că până nu vom avea o analiză, pe buget, pe cifre concret, nu doresc să fac nicio referire cu privire la cuantumul cu care va creşte salariul minim”, a mai afirmat Nicolae Ciucă.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.