ȘTIRI

Cu facturile la energie în mână, ungurii spun pas momentelor de relaxare: jumătate din centrele de spa riscă să se închidă

Până la jumătate din centrele de spa din Ungaria riscă să se închidă începând cu această toamnă şi până în prima jumătate a anului viitor, potrivit preşedintelui unei asociaţii din sectorul de profil, citat de Budapest Business Journal, scrie Mediafax.

„Pe lângă creşterea preţurilor la energie, trebuie să ne aşteptăm şi la o scădere semnificativă a fluxului de clienţi“, a spus sursa citată. În ultimele luni, numărul vizitatorilor a scăzut cu 20-50% faţă de aşteptări.

Turismul, inclusiv industria balneară, a trecut printr-o perioadă extrem de grea de doi ani de pandemie şi era pe cale să-şi revină din criză când a izbucnit războiul în Ucraina, iar preţurile la energie au crescut vertiginos.

Guvernul de la Budapesta a eliminat de la 1 august plafonarea preţurilor la energie şi gaze pentru gospodăriile care au un consum mai ridicat, ceea ce înseamnă că mulţi cetăţeni plătesc mai mult pentru energia suplimentară pe care o consumă.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.