ȘTIRI

Cu un guvern liberal, Klaus Iohannis cere PSD-ului să rezolve problema salariilor profesorilor

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că solicitările profesorilor cu privire la majorările salariale sunt îndreptăţite, apreciind că aceştia trebuie plătiţi „la adevărata lor valoare”. Declarația este surprinzătoare având în vedere că mai sunt câteva săptămână până la rotația guvernamentală. Președintele Iohannis transmite un mesaj ascuns PSD-ului să rezolve problema pe care PNL nu a dezbătut-o nici măcar în ultimii ani.

Iată ce a spus acesta: „Solicitările dascălilor pentru măriri salariale, după părerea mea, sunt îndreptăţite în condiţiile în care am avut şi avem încă o inflaţie destul de mare. Este clar că aici vorbim de o reaşezare, dar în realitate avem nevoie de mult mai mult şi am spus aceste lucruri de foarte multe ori în timp ce lucram la proiectul ‘România educată’.”

El a afirmat că subiectul privind majorările salariale ale profesorilor a părut în spaţiul public amestecat artificial cu dezbaterile pe Legile educaţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat marţi şi miercuri, la Reykjavik, în Islanda, la summitul şefilor de stat şi de guvern din statele membre ale Consiliului Europei.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.