GAZETARII

Dâncu îl sapă pe Ciolacu: și-a asumat guvernarea fără să existe o decizie de partid

Situația din PSD se complică după ce grupul de la Cluj condus de Vasile Dîncu a decis ca PSD să își asume guvernarea alături de PNL și a spus acest lucru public.

În interiorul PSD nu există nici o decizie în acest sens dar Vasile Dîncu contestă actuala conducere a partidului și lansează mesaje publice înainte de a exista decizii tocmai pentru a-i forța mâna lui Marcel Ciolacu.

Îndepărtarea lui Orban din PNL cu venirea lui Cîțu, impus de Emil Boc, ar putea fi urmată de îndepărtarea lui Ciolacu cu venirea lui Dîncu. Se pare că există o înțelegere locală ce s-ar putea extinde la nivel național, un fel de înțelegere peste capul membrilor de partid.

Vasile Dîncu critică în cercuri restrânse actuala conducere a PSD considerând-o o rămășiță a epocii Dragnea, doar o versiune ușor îmbunătățită a Vioricăi Dăncilă, o pată neagră pe cămășa roșie a socialismului românesc.

PSD nu a luat o decizie clară cu privire la formarea unui guvern cu PNL, dar este clar că Românii și votanții lor nu își doresc acest lucru, după ce timp de 7 ani Iohannis a tocat în mod continuu PSD și a pus tot răul țării pe umerii acestui partid.

Acum Boc caută soluții și cea mai ușoară și la îndemână este cea oferită de prietenul său Vasile Dîncu, cel alături de care la Cluj opoziția practic nu există.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.