GAZETARII

De 30 de ani în Basarabia se strigă VICTORIE, însă a fost victoria clanurilor mafiote organizate politic

În data de 11 iulie 2021 vor avea loc alegeri anticipate la Chișinău. Acest proces a fost declanșat ca urmare a faptului că președintele republicii, Maia Sandu, și parlamentul Republicii Moldova controlat de către Igor Dodon nu au ajuns la un compromis cu privire la numirea unui nou guvern.

În acest sens parlamentul a fost dizolvat și stabilit că în data de 11 iulie 2021 vor avea loc alegeri parlamentare anticipate. Nu este pentru prima oară când acest lucru se întâmplă la Chișinău, în fapt instalabilitatea politică, economică și mai nou sanitară reprezintă o certitudine.

De aproape 30 de ani se tot strigă că vine salvarea și românii basarabeni se aruncă cu sufletul în bătălia politică în speranța unui trai mai bun. În absolut nici o situație nu s-a întâmplat acest lucru, nimic nu s-a schimbat, totul a rămas la fel.

Două formațiuni politice se vor bate în cadrul acestei campanii electorale, dar fără ca una să aibă sorți să obțină majoritatea parlamentară de una singură. Este vorba despre partidul PAS al Maiei Sandu, un fel de USR-PLUS, partid neomarxist sprijinit de forțele globaliste din Europa și de PSRM, partidul condus de către fostul președinte Igor Dodon și care are susținerea geopolitică necesară de la Moscova.

În esență ambele forțe politice provin din fostul partid comunist, Maia Sandu și Igor Dodon fiind și ei personaje politice cu state vechi în politica moldovenească și trecuți prin mai multe formațiuni politice cel puțin dubioase. Spre exemplu Maia Sandu a făcut parte din guvernul care a delapidat un miliard de euro și nu poate dovedi financiar stilul de viață luxos pe care îl duce, în timp de Igor Dodon a primit de mai mult ori comisioane și mită, însă justiția din Republica Moldova a rămas inertă și fără de reacție în ciuda dovezilor incontestabile.

Pe 11 iulie românii basarabeni sunt chemați din nou la vot, dar nu este bătălia lor, ei sunt doar pionii. Aceleași clanuri politice vor să țină controlul asupra a patru milioane de români iar statul român asistă în partizanat cu acestea.

La Chișinău se impune necesitatea unei noi forțe politice care să reprezinte cei peste 30% din moldoveni care doresc unirea cu România. Aceștia nu se regăsesc în PAS sau în PSRM și așteaptă prezența unor forțe politice noi, formate din oameni liberi, tineri, care să nu fie pătați.

Va exista timpul necesar ca să apară o formațiune politică și să se ducă peste pragul electoral de doar 5%? Rămâne să vedem în perioada imediat următoare.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.