GAZETARII

De ce o duc românii rău? Industria petrolieră, vândută austriecilor și rușilor

Românii o duc din ce în ce mai rău și scot mai mulți bani din buzunar decât ceilalți europeni pentru că, timp de 30 și ceva de ani, toate partidele care s-au succedat la guvernare au înstrăinat industria, inclusiv cea petrolieră. Astfel, companiile austriece și rusești înregistrează profit, în timp ce românii sărăcesc.

Spre exemplu, la nivelul anului trecut cifra de afaceri numai pentru OMV era de aproape 5 miliarde de euro. Anul acesta trendul este crescător, OMV are un profit istoric, iar banii se vor întoarce înapoi în țara-mamă – Austria. Niciun leu nu va rămâne în România. Țara noastră nu mai poate asigura din extracția națională nici consumul intern. Pentru a nu concura alte perimetre de extracție deținute prin lume s-au redus cantitățile scoase din pământ. România nu importă doar petrol aproape 70% din necesarul intern, dar România importă chiar și combustibili de peste 4 miliarde de euro, din care un sfert provine din Rusia.

Ungaria exporta în 2021 în România combustibili de jumătate de miliard de euro, asta deși nu este o țară care să dețină rezerve importante de petrol sau gaze.

Românii o duc prost deoarece guvernele de după 1989 au vândut tot și au trădat pe români

Guvernul nu are soluții reale deoarece România nu mai deține nimic, totul a fost cedat. Astăzi austriecii și rușii dețin industria de combustibili din România. Regimul comunist a lăsat în 1989 10 rafinării. Din acestea mai sunt funcționale astăzi doar 4, din care 3 pentru producția de benzină și motorină și una pentru realizarea de produse necesare industriei chimice.

România era în top 10 lideri mondiali în ceea ce privește industria petrolieră. Rafinăriile din România aduceau petrol din toată lumea și vindeam benzină și motorină.

Astăzi românii nu mai dețin nimic. Cele 4 rafinării care mai sunt deschise aparțin austriecilor și rușilor. Industria petroliera este în România de peste 10 miliarde de euro, dar banii aparțin altor popoare.

Rafinăriile au fost vândute la prețuri de nimic de către partidele politice. PSD și PNL s-au succedat la guvernare și au vândut poporul român.

Pe Nicolae Ceaușescu liderul PSD Ion Iliescu l-a asasinat. Acesta a avut parte de un proces mascaradă în care se știa că va fi condamnat. Comanda a venit probabil din partea rechinilor din exterior, dornici să se bucure de avuția poporului român.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.