ȘTIRI

De frica alegerilor, Klaus Iohannis amână CSAT privind cedarea unei baterii Patriot către Ucraina

Președintele Klaus Iohannis a declaratcă România nu va trimite soldați în Ucraina. Președintele a precizat, totodată, că o decizie privind cedarea unei baterii Patriot către Ucraina se va lua în CSAT, după ce se pronunță specialiștii.

Klaus Iohannis a spus că nu există un orizont de timp pentru luarea acestei decizii și a subliniat că el nu acceptă ca România să rămână fără apărare antirachetă.

Șeful statului a precizat însă că nu există nicio amenințare directă la adresa României, dar că șefii Armatei se pregătesc pentru toate situațiile posibile.

Președintele Iohannis a menționat că nu are niciun semnal că ar exista un pericol de producere a unor atentate în România.

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis pe aceste subiecte:

Nu există nicio amenințare directă la adresa României, dar sigur militarii se pregătesc pentru toate situațiile posibile.

România e o țară sigură, românii nu trebuie să se teamă, dar trebuie să fim întotdeauna pregătiți pentru evenimente neașteptate. Nu e cazul să intrăm în panică sau să credem că România e amenințată.

România beneficiază de cele mai importante garanții de securitate. E important să înțelegem că nu suntem singuri, suntem înpreună cu aliații.

Nu am niciun semnal și nicio indicație că ar exista un pericol de atentate.

Nu comentez această chestiune (trimiterea unei baterii Patriot în Ucraina) și nu cred că are ce căuta în spațiul public general. Trebuie discutat cu specialiștii din armată, decis în CSAT și în final comunicat rezultatul.

Nu cred că o dezbatere publică largă este de dorit.

Ședința CSAT va avea loc imediat după ce specialiștii clarifică aspectele. E foarte complicat. …

Eu nu accept sub nicio formă ca România să rămână fără apărare antirachetă și antiaeriană. În final, dacă se cedează ceva, România trebuie să primească ceva la schimb, astfel nu se va întâmpla.

Nu există orizont de timp.

România nu va trimite soldați în Ucraina. Punct.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.