ȘTIRI

De frica opoziției AUR, Marcel Ciolacu nu exclude o candidatură comună PSD-PNL la prezidențiale

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, după data de 10 iunie, se va discuta în partid şi în coaliţie dacă PSD şi PNL vor merge împreună sau separat la alegerile prezidenţiale, menţionând că nu a exclus varianta unui candidat comun.

Iată ce a spus acesta: „Cred că după data de 10 iunie se vor discuta toate aceste lucruri şi în interiorul fiecărui partid şi la coaliţie. Nu este luată o hotărâre. Eu sunt unul dintre membrii fondatori ai Partidului Social Democrat şi ştiu tot istoricul Partidului Social Democrat. Eu ştiu lucrurile astea cu dusul în sală, cu şapte colegi înainte de şedinţă care trebuie să te propună. Şi până unde am ajuns? Părerea mea este că lucrurile trebuie lăsate într-o normalitate”

El a spus că, după 10 iunie, se vor face analize în interiorul partidului.

El a afirmat că actuala coaliţie a fost făcută în urma votului românilor.

Întrebat dacă este exclusă ideea unei candidaturi comune PSD-PNL, Ciolacu a spus: „Nu am exclus acest lucru şi cred că discuţia o vom avea după 10 iunie”.

El a mai precizat că nu se intenţionează schimbarea din nou a datei alegerilor prezidenţiale.

„Exclus acest lucru. Adică ce facem? Am mai auzit teorii. Domnule, este în funcţie de cum vor fi voturile, cum se va întâmpla. Domnule, eu am anunţat un calendar, sunt prim-ministrul României, am ieşit cu un calendar, cu o decizie în coaliţie, să ştie toată lumea să-şi facă programul. Eu ştiu că este o contradicţie între preşedintele Marcel Ciolacu de la PSD şi prim-ministru. Domnule, dacă mi-am asumat nişte lucruri din funcţia de prim-ministru, s-a terminat„, a mai spus Ciolacu.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.