ANCHETE

De la dosarul caltaboșul la plasmă și soundbar: Virgil Popescu a primit mită de la fiica fostului șef SRI

Politica românească ne surprinde de fiecare dată cu fapte demne de cascadorii râsului, iar în prim plan îi avem pe miniștrii hoți ai sistemului. Politicieni fără demnitate și bun simț, lipsiți de onoare, se bucură pentru orice șpagă primită. De la Decebal Traian Remeș și dosarul caltaboșul la Virgil Popescu nu s-a schimbat nimic, iar asta ne arată adevărata față a politicii românești.

Decebal Traian Remeș, în calitate de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a primit produse alimentare (caltaboș și țuică) în valoare de 1.500 de lei și suma de 15.000 de euro în schimbul unor contracte cu statul oferite unui om de afaceri.

Virgil Popescu a primit drept mită o plasmă și un sound-bar de la fiica fostului director SRI, Ioana Timofte, șefa Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune (CNCIR) din subordinea Ministerului Energiei. În schimbul mitei, Virgil Popescu trebuia să închidă ochii la jaful din cadrul CNCIR.

„Ioana Timofte ar fi cumpărat un televizor și un sound-bar lui Virgil Popescu, care erau prieteni apropiați. De frica procurorilor, Virgil Popescu a trimis înapoi la CNCIR televizorul de 18.000 ron și soundbarul de 8.000 ron.”, susțin surse din cadrul Ministerului Energiei.

Ioana Timofte a fost reținută de procurorii DIICOT pentru 24 de ore, pentru delapidare, constituire de grup infracţional organizat și spălare de bani. Procurorii DIICOT acuză faptul că, în ultimii 3 ani, un grup infracţional organizat condus de directoarea generală a companiei, Ioana Timofte, ar fi făcut achiziţii fictive de produse consumabile, cum ar fi articole de curăţenie, birotică şi papetărie sau materiale de construcţii, cu scopul de a delapida instituţia. Aşa ar fi produs un prejudiciu de aproape 2 milioane de euro.

Ioana Timofte

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.